Lundberg & Lagerstedt

Google  Web   Lundberg & Lagerstedt

Artikel av extern skribent:

Spel på sport ett perfekt sätt att kombinera intresse med nöje

Cyklister

Om det är något som utmärkt de två första årtiondena under det tredje millenniet så är det digitaliseringen. Den började lite försiktigt vid millennieskiftet men har sedan tilltagit år för år. Snart sagt varje område i samhället har blivit föremål för digitalisering och de som ännu inte blivit det står på kö för att bli det. En av de branscher som utmärkt sig som särskilt framgångsrik online är spelbranschen. Det är inte bara online casino som stigit in på marknaden med kraft utan även spelbolag med fokus på sport. Spelsajter som till exempel campobet.se har gjort mycket bra ifrån sig och erbjuder nu spel på sporter från alla världens hörn och de gör det hela tiden. Det är en alltid öppen spelbutik som erbjuder precis allting. Detta är förstås en service som spelbolagen från pre-interneteran inte på något sätt kan mäta sig med.

Men vad är det då som har drivit detta enorma intresse från spelarna förutom den alldeles uppenbara möjligheten att spela online?

Kunskap om sport viktigt för den som spelar

Det finns en mängd faktorer bakom det stora intresset för att spela på sport online. En viktig faktor är densamma som fanns innan digitaliseringen, nämligen att spelarna ofta har ett brinnande intresse för sport i allmänhet och de sporter de spelar på i synnerhet. Detta intresse förbättrar sannolikheten att spelarna gör bra ifrån sig när de spelar och om man nu är så enormt intresserad av en sport så kan förstås förena det intresset med lite extra spänning och njutning av att spela också. Det blir lite extra motivation att läsa om och följa sina favoritsporter om man spelar på matcherna också.

Spel på nya sporter fantastiskt sätt att bredda sitt intresse

En annan sak som framkommit med spelbolagens segertåg på internet är hur många spelare det är som tagit till sig helt nya sporter. Sporter som är populära i andra länder men som den gemene svensken aldrig hört talas om. Trots att det finns vissa sporter, fotboll är det bästa exemplet, som är kända och populära nästan överallt så finns det många sporter som är förvånansvärt regionala och ibland kanske populära i bara några enstaka länder. Det svenska intresset för bandy är ett sådant exempel. Bandy spelas faktiskt bara i några få länder och internationellt är denna form av fotboll på skridsko något väldigt exotiskt. Samma sak är det med många sporter i många länder. Men med spelandet online har nu den sportintresserade personen getts möjlighet att få förkovra sig i en mängd nya sporter. Inte illa.

Dygnet runt överallt

Slutligen ska vi förstås upprepa det vi nämnde ovan, nämligen att spelbolagen erbjuder spel dygnet runt, alla dagar i veckan. Det finns många nattugglor som kanske vill se sport i direktsändning också mitt i natten. Då är det bara att koppla av och välja en sport från andra sidan jorden. Alltid öppet och sporter från hela världen är nog trots allt en av de allra främsta anledningarna till att spelbolagen online blivit så oerhört framgångsrika.

Lundberg & Lagerstedt Gullviva